Opp

Flere bilder

 

        

DATO ETAPPE VÆR/VIND LOGG/AKK.
20.06.06 Røst-Ballstad Sol/skyet / NØ 1-4 m/s 77 / 1145
Røst er et koselig fiskevær, men etter et par dager var det greit å sette kursen mot Lofoten.

Vi var innom Værøy, passerte Mosken og Lofotodden. Videre besøkte vi Å, det lille stedet hvor E-10 stopper. Så bar det videre nordøstover via Sørvågen, Moskenes, Reine og Nusfjord, før vi fortøyde for natten i Ballstad.

Vi prøvde oss med litt "Lofotfiske" underveis og etter fem minutter var middagen sikret.

 

 

 

 

 

 

 

DATO ETAPPE VÆR/VIND LOGG/AKK.
21.06.06 Ballstad-Henningsvær Regn-sol-skyet/N 3-8 m/s 22 / 1167

 

Mens vi satt og spiste frokost, gled det store cruise-skipet Discovery forbi rett utenfor moloen. Stilig skute.

Fjellene i Lofoten er grønne, nesten til topps, men fjellet virker porøst for det er store steinrøyser nedover fjellsidene. Det viser seg også i havnene som alle er veldig grunne. Det er flere steder vi har problemer med å kunne ligge om natten på grunn av tidevannsforskjellen som er ca. 2m.

 

 

 

Vi tok turen innom Stamsund før vi fortøyde i Henningsvær. Vi falt for Henningsvær som så langt er den mest trivelige plassen vi har kommet til i Lofoten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DATO ETAPPE VÆR/VIND LOGG/AKK.
22.06.06 Henningsvær-Svolvær Skyet-regn/N 2-4 m/s 13 / 1180

Etter årets lengste dag, og en natt med midnatts-sol, som vi da heldigvis fikk oppleve i Henningsvær, gikk turen videre.

Vi var innom i Kabelvåg (i regnvær naturligvis), hvor Lofotkatedralen, Nord-Norges største tre-kirke, ligger.

 

Så ble kursen satt mot Svolvær som er et knutepunkt for all virksomhet i Lofoten. Den karakteristiske "Svolværgeita" er godt synlig oppe i fjellsiden.

Underveis i Lofoten er det et yrende fugleliv, dominert av forskjellige slags måker, men også andre arter. Den artigste er vel Lundefuglen, riktignok vanskelig å komme tett innpå. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DATO ETAPPE VÆR/VIND LOGG/AKK.
23.06.06 Svolvær-Stokmarknes Sol-skyet-regn/SØ 4-15 m/s 39 / 1219

 

 

Fra Svolvær går turen videre opp det populære Raftsundet. Hurtigruta går fast gjennom her og om sommeren tar den i tillegg en tur innom Trollfjorden som er en liten sidefjord og snur innerst. Ikke rart at turistene blir fasinert av norsk natur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

St. Hans-aften blir tilbrakt i Stokmarknes, i yr og småregn. Stedet regnes for å være Hurtigrutens fødested. Her ligger også det gamle Hurtigruteskipet Finnmarken på land og tilbringer pensjonisttilværelsen som museum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DATO ETAPPE VÆR/VIND LOGG/AKK.
24.06.06 Stokmarknes-Haga Sol-skyet-regn/S 2-14 m/s 59 / 1278

 

Fra Stokmarknes hadde vi fin seilvind forbi Sortland og opp mot Risøyrenna, som ligger mellom Hinnøya og Andøya. Litt opp langs Andøya passerte vi 69°Nord (Nordkapp ligger på 71° og Lindesnes på 58°). Vi er nå i Troms fylke etter å ha vært innom 12 fylker, men nå setter vi nesa sydover. 

Det blåser opp og vi legger oss i den hyggelige småbåthavna Haga rett ved Harstad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Da  vi først er på disse kanter så faller det seg naturlig med en tur innom Harstad. Festspillene er i full gang og dette er vel den uka i året det er mest folk i byen.

Vi tar turen til Trondenes militærleier og blir med  inn for å se Adolf-kanonen. Det er verdens største landbaserte kanon med et kaliber på 406mm og et løp på 21,5m. Det var opprinnelig 6 stykker til i Nord-norge og de andre befant seg i Frankrike, men det er kun denne igjen i dag som er helt inntakt. Imponerende børse.

 

DATO ETAPPE VÆR/VIND LOGG/AKK.
25.06.06 Haga - Harstad Sol-sket/S 2-3 m/s 6 / 1284