Opp

Flere bilder

DATO ETAPPE VÆR/VIND LOGG/AKK.
26.06.06 Harstad - Tjeldsund Skyet-regn/S 2-14 m/s 35 / 1319

 
Vi hadde et interessant besøk i Harstad med bl. annet tur for å se på Adolf-kanonen. Seint på ettermiddagen dro vi videre sørover. Det var meldt sydlig bris, men etterhvert som vi nærmet oss munningen av Tjeldsundet og Ofotfjorden, økte vinden til kuling og det begynte å regne mer og mer. Vi fant oss le i ei lita vik og la oss på svai. Vi måtte opp noen ganger i løpet av natta for å sjekke at vi lå på samme plassen, men heldigvis spaknet vinden noe utpå morgenkvisten og vi kunne sove trygt.

 

 

 

 

 

 

 

DATO ETAPPE VÆR/VIND LOGG/AKK.
27.06.06 Tjeldsund - Tranøy Skyet-sol/S-SV 5-9 m/s 40 / 1359

 

 

Turen gikk videre over Ofotfjorden og neste havn ble Tranøy på Hammarøy, hvor Knut Hamsund har sine røtter.

Tranøy er et lite "Saltkråkan-samfunn"  med 40 innbyggere, hvorav 16 er selvstendig næringsdrivende. Fantastisk flott natur og stedet har 2 kunstgallerier, eget hotell, kafè, hvalbåt som er satt på land og innredet til  "pub og spiseri", samt eget flunkende nytt kapell med plass til 25 mennesker inne og panoramautsikt over til Lofoten. Ute på svabergene var det fotoutstilling og det var mange små idylliske strender med kritthvit sand.

Vi tok en tur ut og fisket og måtte stoppe med 6 pene seier og en stor koke-torsk, og det har resultert i at det nå er fiskeforbud noen dager framover.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DATO ETAPPE VÆR/VIND LOGG/AKK.
29.06.06 Tranøy - Helnessund Sol-skyet/S 2-6 m/s 45 / 1404

 

 

På turen videre sørover mot Bodø tar vi en stopp i det lille stedet Helnessund. 

Koselig plass hvor den lokale båtforeningen har en fin gjestehavn. Været ble etterhvert veldig bra og vi fikk benyttet den fine tørken til å få unna litt klesvask. Mange koselige "båtnaboer", og tur med lokalkjente guider fra Narvik-båten Undine, en helt ny Viksund 34.

 

 

 

 

 

 

 

 

DATO ETAPPE VÆR/VIND LOGG/AKK.
01.07.06 Helnessund - Bodø Sol-skyet/S 0-5 m/s 35 / 1439

 

 

På veien fra Helnessund til Bodø svingte vi innom Kjerringøy som har fått ny molo og nye båthus. Blir sikkert en populær plass når alt står ferdig.

Vi finner oss en bra kaiplass i Bodø og det er bra for det blir stille-ligge i nesten en uke når Lillian er hjemme i Sandefjord og jobber.

 

Skipperen benytter ventetida til service og vedlikehold på båten og dykking i Saltstraumen og dagene går fort.

 

En tur opp til turisthytta på Rønviksfjellet gir en praktfull utsikt over byen, ut til Lofoten og innover til Børvasstindene.